tisdag, oktober 29, 2013

Silkeslena Sidensjalar




Mitt senaste projekt har varit att komponera och sy vackra sjalar av gamla sidenslipsar, så att de får komma tillbaka till liv och visa upp sina fantastiska mönster och kvalitet! 

Vintage-återvinning skulle man kunna kalla det...men inte alla oälskade slipsar som jag funnit och räddat runtom i våra lokala second hand-butiker har varit av så fasligt gamla årgångar, trots allt. Många underbara mönster och färgkombinationer har jag funnit på 80- och 90-talsjuveler.


Det verkar särskilt vanligt att kollektioner beställda av större företag (julklappar?) så småningom doneras till välgörenhet. Kanske i tron att någon som jobbade på Televerket -92 saknar sin gamla utslitna trotjänare och hemskt gärna ersätter den med den här? Det har jag i alla fall satt stopp för, och i stället omvandlat dessa underskattade juveler till moderna, högst användbara sjalar!
Varje sjal har material från 3-7 slipsar och är ofodrade för att knytas runt halsen eller fodrade för att fästas med brosch eller sjalring. Priset varierar mellan 150 och 350 kr, beroende på materialmängd och arbetstid i skapandet. 

Inga kommentarer: