onsdag, december 10, 2008

Årets varmaste Julmarknad!

December är marknadstider, och här i Luleå innebär det MASSOR av snö och att klä sig varmt för att mota rejäla minusgrader under lååånga dagar av julmarknande om helgerna. Det är emellertid rätt svårt att prova smycken med dunjacka, yllemössa och halsduk på, så det har varit skönt att kunna rekommendera mina frusna marknadsbesökare att istället komma över på en mysig liten Inomhusmarknad under luciahelgen. Där finns gott om tid att prova och utforska hela bredden av mitt och några andra lokala hantverkares utbud, med billigt & välbehövligt pausfika inom armslängds avstånd.

Tid: lördag 13 & söndag 14 dec kl 12-18
Plats: Sandviksgatan 37 i centrala Luleå

(bredvid Sensus i kvarteret nedanför Kurirenhuset)

På mini-julmarknaden deltar (förutom jag själv):

LISA som bl a syr de nåldynor och de charmigaste ängladockor för små och stora flickor samt löder halsband i tenn med nostalgiska och affirmerande motiv.

KARIN som väver skitsnygga bordslöpare av finska papperssnören, stickar vackra och värmande handledsvärmare i renaste ylle och glaspärlor samt utmanar den gubbdominerade knivslöjdsvärlden med tidlöst moderna knivar.

PERSILJA som syr väskor, barnkläder och andra läckra ting av återvunnet material.

MAY som stickar rejäla, slitstarka yllesockar för frusna fötter på vinterkvällar : )

Hoppas vi ses där! Hanna, May & Karin

4 kommentarer:

Micke Boström sa...

Vi kommer såklart! /Micke & Nore

Persiljas Hus sa...

Nu finns det en blänkare hos mig också! (Alltid ute i sista minuten...)

Anonym sa...

lasa hela bloggen, ganska bra

Anonym sa...

I will not concur on it. I think nice post. Particularly the appellation attracted me to be familiar with the whole story.